Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2013 10:44 - "Прабългарската клоака". Неясното "На по на двор" търси своя преводач от прабългарски на славянски
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 4046 Коментари: 5 Гласове:
2



Акад. Дуйчев преведе прабългарското "двор" по два различни начина, с което постави Академичната наука прабългаристика в деликатна ситуация. Как да се преведе срещаното в автентични документи прабългарския израз, неясното " на по на двор" ? Прабългарите ходели на по на двор? Е, ще ходят та, няма да летят. Освен, ако няма връзка с конете, защото те са , както доказа науката прабългаристика, конен народ. Все пак изразът е не на по на кон, или ходя на кон .
Ако вземем първият превод на акад Дуйчев, при който той превежда записа в т нар "Манасиева хроника" Ват. пртепис, че сестрата на княза се е покръстила в царския двор ( Византийския б.а.), то двор очевидно е място за кръщаване, като можеше да се допусне, че записаното црк (стблг б.а) стои за църковен, а не царски или съвсем точно излиза етимологията на двор , нещо, като Купело открит от една Фол в Средна гора ( Балкан на български б.а.) място или съд за кръщаване.

При втория си превод обаче акад Дуйчев превеьда Царския двор опожарен от Симеон, като царското имение, като тук вече неясното прабългарско название "двор" означава Имение на славянски. В скоби ще посочиме, че отново отново не се взима под внимание, запис на на црк , което може да означава, както и в предишния аналогияен случай, църква, което тук вече се подкрепя и от илюстрацията на написанотоо, с прилежащата миниуатюра поясняваща текста, изобразяваща горяща църква. Или тук следва да се замислиме, дали горящата църква не ознаяава църква и от там църковен джор, както бе в първия му превод и тук да е църковния двор, вместо да имаме църковното ( или царското) имение, който епитет, като се превърне в прилагателно в изречението, е без значение за науката Славистика, защото не променя смисъла на неизивестното прабългарско двор при превода му, както доказа акад Дуйчев. Разночитането на црк бе добавено само за разяснение, защото търсеното незивестно е прабългарското двор, което се убеждаваме е затруднило и видния прабългарист и славист акад Дуйчев, който все пак е свел значенията на неясното прабългарско двор до две :.
1- място за кръщение, купел, където рзбира се има вода или е очевидно, че може да е свързано и с хигиенни прабългарски нужди
2 - имение , което проидава друг смисъл на търсеното двор.
В помощ на Историческите ни търсения в установяването на още по загадъяния прабългарски израз срешщан на доста места " на по на двор" ни отведоха до научните рзкрития на специално създадената прабългарска археология, без в помощта на която науката праболгаристика, нямаше да е доказала прабългарския произход.
В подкрепа на правилните изводи за прабългарския произход на науката прабългаристиката, защото, както доказа науката прабългарситика и показа сведенията, прабългарите хуни са правели всичко от конете си, без да слизат от тях, даже и са дефектирали и прабългарската археология доказа по научен археологичен начин разкопаване, че това наистина е така, прабългарите не са имали клоаки, или места дето да акат. Прабългарската археология разкопа прабългарската столица Плиска и не намери прабългарска клоака. Има разкрити неща, които в Рим са служели за Клоака и които едно към едно са като прабългарските, но както доказа лайномета Рашев у степните народи те са притеьавали съвсем други функции. Това което е използвано от ромите за клоака, е използвано от прабългарите за тайни тунели за бягства на хана и на кучето на хана. Още докато бягали от хазарите в главите на уногундирите вече е зреела идеята за каналите за бягство ж тшханта бъдеща столица, ако ги нападнат хазарите. Тайните канали от Плиска. Едина за Хана и друг за Кучето му. Трети за женките. Да не си умешат капите у тъмното с некой кутригур, за всеки е имало по един таен канал в Плиска. За кучето на хана е със тухлен свод, за хана от антиян материал и т.н. Прабългарския археолог, доайена на прабългарската археология е издал и опиал тези тайни унукални канали гордостта на Плиска . " Тайните подземни проходи са една от основните характеристики на палатният център на Плиска. Те представляват с ширина 1 м и 1.8-2 м високи окопи павирани с тухли и с дърво. Те са изградени на два етапа и са изцяло свързани с изграждането на каменни сгради. Пасажите на първия етап, свързват Двореца на Крум и по-късно - на езическия храм на север от него с някои все още предстоящи да бъдат идентифицирани, но със сигурност далечни точки. Пасажите на втория етап облслужват сгради в Цитаделата, водещи на север и на юг от тях. Един от най-южните галерии пресича чрез специално засводен отсек преминаващ през основите на южната стена на Цитаделата и от крепостната стена и се появява на повърхността на около 500 м от началото му. Входните валове-стълбищата на няколко подземни проходи са били намерени, но техните изходни точки извън крепостните стени са неизвестни. "
"The secret underground passages are one of the main characteristics of the Palace centre of Pliska. They represented 1 m wide and 1.8-2 m high trenches paved with bricks and panelled with wood. They were built in two stages and are entirely connected with the stone buildings construction. The passages of the first stage connected the Krum’s Palace and later – the pagan temple to the north of it with some yet to be identified, but certainly distant, points. The passages of the second stage served buildings in the Citadel, leading to the north and to the south of them. One of the southern galleries crossed throught a specially arched passage through the foundations of the southern wall of the Citadel and of the fortress wall and appeared at the surface some 500 m from its beginning. The entrance shafts-staircases of several underground passages have been found but their exit points beyond the fortress walls are unknown." Pliska - 100 years of archaeological excavations"
Rasho Rashev, Yanko Dimitrov

За всекиго си е имало таен канал, за хана , за кучето му и т на тайните канали са прорязали Столицата. страх лозе пази.
Каква ирония, ще кажат недобросъвестните и тук Точно лайнометите и техния научен доайен лайномета Рашев описали всичко за Плиска , намерили дори тайната уникалната канализация за бягство, ето това се казва професионализъм, да намериш и разкриеш тайната канализация, но както виждаме дори такива подготвени и доказани професионали, не са открили описали клоаката или отходнителната канализация на прабългарската Столица !
Звучи, като поредната антибългарска конспирация! Но дори не е и пичатна грешка.
Задълбоченото проучване на източниците, доказва, че науката Прабългарситика е права в своите заключения за произхода на прабългарите, потвърдени научно от науката прабългарска археология, която за доказателство не е намерила и намерила никакви отходнителни системи в белокамнната прабългарска столица Плиска . Така научно се потжърждава тезата на науката Прабългаристика . От източниците науката прабилгаритика доказа, че прабългарите са правели всияко от конете си ! , вкл. и са дефектирали от конте си, Научното потвърьдение и от науката прабългарска археология, която не установи в Плиска отходна канализация, хвърли светлина и върху неясния досега прабългаризъм , "на по на двор"
Връщаме се при непреводимото прабългарской на по на двор. Което досега нямаше научно обяснние и е с неясна етимология.
С помощта на науката прабългарска археология, се установи друг прабългарски феномен, разлияен от тайните канали за бягство. Налице е необичайно разстояние и от там площ между т нар вътрешен и външен град на стоилицата Плиска, която ства уникална с полщта си и този феномен не можеше да бъде обяснен .
Обаче, ако тази заградена меьду двата дувара е неясното двор, то научната му семантика придобива напълно нови етимологияни обяснения за феноменалните му размери . Т нар условно двор е бил толкова голям защото е бил използван с конете. А както доказа науката прабилгаристика прабългарите са го правили от конете. Ето така " на по на двор" добива друго значение . Прабългарина се е качвал на коня си, зщото той е свикнал да прави всияко от коня си и е отивавал да дефектира на двора в движение. Не като филибарите, които са тракийци. Статистичски е изчислено, че в БГ филибарите изпускат най-много влакове. За чуьбина данните все още се обработват. Докато ЖП БГ не дадоха научно обяснение, за тракийския им произход, не беше ясен и този феномен. Оказа, се яе филибратите са тракийски, а не прабългари, и не моьели да го правят в движение, а само докато влакът е спрял. Но докато влакът бил спрял било забранено. Затова филибарите слизали и отивали на гарата, като автохонисти да го направят. Машинистта не ги чакал по обясними прияини да не изчезнат релсите при Вакарел . И така филибарите изпускали влака, но облекчени от произхода си.




Гласувай:
2



1. rustam - Мдаааа
08.12.2013 00:20
който и второкурсник "българска филология" да хванеш от Университета, ще ти каже, че "црк" е съкратеният запис на "цьрькь" (църква)
цитирай
2. iliyanv - А боба завря ли?
10.12.2013 11:30
Струва ми се, че както делиорманската академичност, така и историческия анархизъм не могат да изяснят въпроса с ранното име на Абоба, ако приемем, че Плиска е второто такова.
цитирай
3. marknatan - който и второкурсник "бъл...
12.12.2013 05:40
rustam написа:
който и второкурсник "българска филология" да хванеш от Университета, ще ти каже, че "црк" е съкратеният запис на "цьрькь" (църква)


rustam.
цялата ми научна статия е издържана в научения лайнометски стил на бг лайнометите и спазвайки методиката и стила им установен от европската проституция и задължително не съм отбелязал наличното под дъгичка над црк където има изнесено едно с, т. е. е царски, за да си доказвам мислата и тйезата
Проблемът е како и ти го очерта че психопатите независими дали лайнометите или фсите серафимки които използва в експеримнта в блога си са психопти и изпозват психоптксите си методи и доводи облеюени зад некава "патриотиюност " " родолюбие" и дори набожност за добрина ха ха ха, защото за наука и разум и дума не може да став, и пихопатите винаги когато ледва да защитят квато ид а е родолюбива кауза застават на обратната страна на шпицарките на хисторити, защото от вси ки лайнометки писания гръмко заклеймнеи че са напрвени от патруотиюност и роольбие с политиюеска цел възвеличаванто и въздиганто на българското на пктика във всики случаи следва осиране от психопатска страна независимо дали са лайномети фси серафимк или боцкани пихоптаи и ветеринарни слабоумни защото в сведения в които отчетливо и ясно има положителна за българската история гл т като случая с корончсването на симеон което обаче не му било признато не от Византия както твърдчт лайниметите а от самите лайномтеи твърдящи това на Симо Византия не бил признавала нещо си, за което няма ткива сшедения, при наличие на материални докази, или както лайнометите са се научили артефакти, каквото са печатите му с надписи Е да осерея един артефакт и да се праия на хисторик не може защото си психопата но да се прия на родлолюбец и патриот и политик като осирая точноположителното е уродливост или както се вижда и от лайнометките преводи те взимат един автентиюен стрб текст който следва всеки да може д си преведе от черковнославпнски и го нтоварват с лайнометскат и версия за хисторити симеон хоел и оповарчвл имения и т нат нелепости които с аписали за хистори когто текстае категоричен - Трудната "чуждица" тук за Ибан Уйчев е двор .... Какво е запали Симеон неизветсното ДВОР което е дадено като горяща църква и лайнеомта паши некви историографски преводи
слято , както е в оригинала :
х ПРНСЕМЦРНРОМАNЪБЛГАРСКЬIНЦРЬСIMЕWNМNOГАЖДНДОСА
МОГОЦРИГРАДАПЛЪNН.ПАYEЖЕНЦРСКЬIHДВОРЪПОЖЕЖЕ .
НОДРНNПРЪЖТЪ.НПРНСЕМЬЦРНОYМРЕТЪ .
Не мисля,че ист анарх ще трябва да превежда този текст на който и да е БЪЛГАРИН .
"х ПРН СЕМ ЦРН РОМАNЪ БЛГАРСКЬIН ЦРЬ СIMЕWN МNOГАЖД НДО "
При този цар Роман българският цар Симеон многажди идо(ходи,отиде) многажидоша/ При този цар Роман българският цар Симеон многах путих отърча/ шнеле шнеле
Многократните отивания на Симеон при Роман и срещите им са описани многократно
"САМОГО ЦРИГРАДА ПЛЪNН "
Самият Цариград плени - Трудната "чуждица" тук за Ибан Уйчев е ПЛЕНИ, както се илюстрира от превода му по долу на БЪЛГАРСКИ от къф язиком незнаком от Т/У/РАКСкИ !?
"ПАYEЖЕ Н ЦРСКЬIH ДВОРЪ ПОЖЕЖЕ "
И най-паче и царския двор опожари - Трудната "чуждица" тук за Уйчев е "Двор" , както се илюстрира от превода му по долу на БЪЛГАРСКИ от черковнотурски
За тея маймуняци, които не са си купили и зуумер в добавка на принтер, ето го и превода на Ибан Уйчев,пуради куето е направен академик Дуйчев.
"През царуването на този цар Роман българският цар Симеон многократно плячкосваше /земите/ до самият Цариград и дори опожари царските имения; превзе Одрин и умря през управлението на същия цар."
На Убан дуйчев му е нужно да подмени плени с плячкосва за да внуши как Симеон плячкосвал многократно Няма такова нбещо оит българскип гений Да знае той за всички опожарявания на манастири и църкви и градове но за разлика от ибан духйчев и бизантийсвите не набляга на това Тое е записал ПЛЕНИ ЦАРИГРАД точко и после е записал какво е направил като го е пленил което логично следва в повествованието и стила на автора
. Пачеже и царския двор пожеже .
Няма многократни изброявания .( Многократно е ходил до роман в пътвото изречение за това се отнася мнокждождаш ) Тук българин е избрал единствено което е въплъщение на всичко ПОДПАЛВАНЕТО ИЗТОЧНИКА НА ВЛАСТА СУВЕРИНИТЕТА НА ВЛАСТА НА ЦАРСКИЯТ ДВОР НА САМАТА ВЛАСТ следва пак точка ( Ибан Дуйчев подменя непреводимата дума ДВОР с ИМЕНИЕ , показвайки колко е ебан по иемнията
И не само е записал че го е подаплил , НО ТОЙ И ГО Е ИЛЮСТРИРАЛ"
И това е вче на следващата страниц а където е илюстрирано ПОДПАЛВАНЕТО НА ЦАРСКИЯТ ДВОР
или както е известен този район ПИГИЯ

Тук идваме до другото лайнометване за т нар Подплване на ПИГИЯ което според лайнометите било манастира на Св Богородица извън града при извора защото ПИГИЧ било знаюело Извор
А това юе до Влахернския дворец и Църквата на Богородица също има Извор или юе свттбата е станала там и Пигия значи и пристан и там бил вързан дромона на роман за лайнометите нема знаюние Те разбрали че Симо подпалил Пигия което било извън градо !“
Или въпреки че е налице 50/50 различно обяснение и лайнометите не се интересуват защото те патриотиюни обчснили хисторито



А точно това се прави не само затекстовете и пиюатите т е не са само есамо пичатите на Симо
Монетата на Муртагн е осрана и не съществува с лайнометски обяснение
Или поне дори когато нещата са 50/50 в сведенията според лайнометитете, те задължително следваше ако са "патриотите" или строителите на българското за квиро се пишат да изпозлват тези 50 на сто които са в полза а не да е осират с 50 % срещу българското от политическа гл т или ако искат да е от науюна да дадат и другата гл т а не да я осират с безмислици които да циркулират и да се представчт за " наука" на тки кто джойска или твойта гина, че учените измисляли фактите при ясното осиране не на факти дори а на артефакти !
За ква история и наука може д се говори след като основното артефакта се осира и се пуска безмилсицата нелеоп обяснение осирането която почваа да функционира за психопатит като доказ !
Фсата серафимка доказа как измислили термина Византия в 16 шек като един проститут при делиорманската самодейсност дето доказа че термина бил измилсен и иен от монетите бизанти които дли термина Бизантия измислен от западняците 17 век следващия психопаа идва и иска фста серфимка да му прочетела кво пише и кк фцата била права и като седела
И сите психари дето се измъдриха му простиха грешчиицата на психопата серафимов Всички сме грешни значи ма нащия отец най-право си дума за хисторити Идиоти Следва цяла плеяда невдеваща за кво иде рея ма разсъвдаваща и всеопрощаваща и се завършва със Сенилния нглец идиота штапаров , като добричък набожник да коментира и се прави на утепана мастията ненормална и коментира ни лука яла ни лук мирисала кво доказала фцата ерафимка за ктистите и мизийците северните тркийци
цитирай
4. marknatan - Струва ми се, че както делиорман...
12.12.2013 05:47
iliyanv написа:
Струва ми се, че както делиорманската академичност, така и историческия анархизъм не могат да изяснят въпроса с ранното име на Абоба, ако приемем, че Плиска е второто такова.


а боба е донесен късно т е е на майчин език

Както всички знаят на мен историята ми разкри тайните си и мога да ти кажа и името му, но Името на селището е без значение за античнотта на селището тка както това на амите вулгари които като Цицерон нпрвиха името им да е уважава
намерил си църква да е молиш за Имената
Психоапата боцко има теза за Името Българи "иторическа" от Бул долин и Гард охрана
бегай да си ховортите за имена и мякгий знаци
цитирай
5. iliyanv - Давай името, не се стискай
12.12.2013 08:56
Точно това имах предвид, че имаш джиесема на Клио. Ако се притесняваш да го напишеш, драсни ми го на "лични".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850500
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031